Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä ==>

10. päivä ==>

20. päivä
21. päivä
22. päivä
23. päivä
24. päivä
25. päivä
26. päivä
27. päivä
28. päivä
29. päivä

30. päivä ==>

40. päivä ==>

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona

Torstai 18.3.      20. Päivä

Klo 07.20. Tuuli on vieläkin aika kova. Yöllä se kyllä hiljeni vähäksi aikaa mutta taas aamun tullen yltyi. Laitan kuitenkin kaikki valmiiksi lähtöä varten jos tuuli vaikka hieman hellittäisi. Ilmanpaine on vielä eilisestä laskenut tasaisesti joten saattaa olla vielä koviakin tuulia tulossa. Katselen tuohon kahteentoista asti miten sää kehittyy, mutta jos lähtö venyy pitkälle puolenpäivän jälkeen niin sitten saatan jäädä paikoilleni. Lepopäivä tekee hyvää jalalle.

Klo 09.25. Valmistelen lähtöä. Lähden kymmeneltä jos ilma ei muutu miksikään tässä välissä. Pakkanen on taasen pudonnut mutta ei lämpötila taida kovin korkealle nousta tuulen vuoksi ja taivaskin on aivan pilvessä.

Klo 19.00. Istun Hukejauren tuvassa kahden saksalaisen kanssa. Matka oli pitkä ja uuvuttava. Viimeiset kilometrit tuntuivat pitkiltä eikä jaloissa ollut enää voimia.

Tuuli yltyi taasen erittäin kovaksi joskin ei aivan eilisen veroiseksi. Aurinko pilkisteli silloin tällöin pilvien raosta, mutta lämpötila pysyi onneksi miinuksella lähes koko päivän. Nyt näyttää siltä, että tuuli on hieman laantumassa. Toivottavasti huominen olisi koko päivän huomattavasti tyynempi. Seuraava tupa on Sälka, mutta jospa jo viimein tulisi telttayö. Sälkan tuvalle on matkaa parikymppiä enkä viitsisi enää ahnehtia parin viimepäivän lailla kilometrejä.

Jalka on huomattavasti huonompi pitkien etappien jälkeen, mutta luulen sen johtuvan suurimaksi osaksi kosteudesta joka muodostuu kenkään. Huomenna on sukkienvaihtopäivä. Jospa jalat vähän rauhoittuisivat kun uudet kuivat ja puhtaat sukat ovat jalassa.

Saksalaiset ovat tapansa mukaan äänekkäitä mutta mikäs tässä. Tuleepahan vähän valvottua jos vaikka saisi aamulla nukuttua kauemmin kuin kuuteen. En varmaankaan lähde liikkeelle ennen kymppiä ellei ilma oli aivan mahtava. Tänään töitä tuli tehtyä kympistä neljään joten kuuden tunnin urakkana 18 kilometriä on ihan hyvä.

Sitasjaure:     7530500, 1576600  620 m

Hukejaure:    7539400, 1590650  880 m

Etäisyys:       16,6 km linnuntietä


Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi