Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä
2. päivä
3. päivä
4. päivä
5. päivä
6. päivä
7. päivä
8. päivä
9. päivä

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä ==>

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona


Lauantai 28.2.      1. Päivä

Viimein saavuimme Kvikkjokkiin puoli neljältä Ruotsin aikaa. Ahkion pakkaamisen ja varustelistan tarkistuksen jälkeen olin valmis lähtöön. Pakkasta oli reilusti yli 20 astetta mutta aurinko lämmitti sopivasti. Päätin hiihtää pari kilometriä ja yöpyä sopivassa paikassa. Ahnehdin noin vitosen ja aloin laittaa telttaa vasta vähän ennen kuutta. Pimeä yllätti ja pakkanen kiristyi. Sain ruoan vasta kasin aikoihin ja kävin nukkumaan heti sen jälkeen. Pakkanen oli kolmessakympissä ja oli pakko laittaa kummatkin makuupussit päällekkäin. Fiilis oli väsynyt. Ajomatka painoi aikalailla. Nukahdin heti.

Kvikkjokk:     7429650, 1583300  317 m

Telttapaikka:  7428436, 1579995  316 m

Etäisyys:        3,5 km linnuntietä

Viimein pitkän ajomatkan jälkeen oli rauhoittavaa päästä perille. Kaikkien tavaroiden pakkaaminen ahkioon oli jännittävää koska tällä kertaa kaikki olisi osittain lopullista. Lähtö oli tässä ja nyt.

Kaikkien tavaroiden täyttämä ahkio oli juuri niin painava kuin pelko oli näyttänytkin. Kova pakkanen lisäsi lumen kitkaa huomattavasti ja ahkio tuntui kulkevan hiekkapaperilla. Into oli kuitenkin kova ja siksi ensimmäinen hiihtoetappi venyi liian pitkäksi. Mutkitteleva Tarraätno kierteli ja kaarteli mukavissa maisemissa.

Illalla kova pakkanen näytti jo mitä tulossa oli ja rutiiniton toiminta vei paljon aikaa. Kylmyys ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ehtinyt käydä mielessä kun kaikki ajatukset olivat välineiden toiminnassa ja rutiinien kehittelyssä.

Nestetankkaus jäi hieman vähäiselle vaikka en sitä vielä tässä vaiheessa huomannutkaan. Pieni heikotus illalla meni jännityksen piikkiin ja väsymys ajomatkasta oli niin suuri, että kaikki muut tuntemukset jäivät sen alle.
Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi