Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä
2. päivä
3. päivä
4. päivä
5. päivä
6. päivä
7. päivä
8. päivä
9. päivä

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä ==>

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona


Tiistai 2.3.       4. Päivä

Eilen nukkumaan mennessä iski todella paha olo. Oksetti pahasti, mutta sain onneksi pidettyä kaikki sisällä. Rasitus, kylmä, nestehukka ym. varmaan vaikuttivat asiaan. Tosin iltaruoan jälkeen on ollut hieman pahaolo joten nestehukka on varmaan suurin syy huonoon oloon.

Koko päivä ylämäkeä. 5 1/2 tuntia silkkaa vittuilua, 10 metriä ja tauko. Nestehukka kyykyttää, En pystynyt syömään lounasta kuin pari lusikallista ja sen jälkeen päätin alkaa tankkaamaan nestettä kunnolla. En päässyt aivan tavoitteeseen tänään joten sama ylämäki jatkuu huomennakin.

Löysin hyvän majoituspaikan, mutta huomasin unohtaneeni lapion edelliselle juomapaikalle. Jätin ahkion ja palasin hakemaan lapiota. Kaivoin oikein pintalumen pois teltan alta. Sulatin kaikki termarit täyteen ja nyt pitäisi juoda niin paljon kuin vain pystyy. Vieläkään ei ruoka maistu. Päivä oli aurinkoinen ja ensimmäinen hiihtopäivä kun ei satanut lunta. Vastatuuli oli 5-10 m/s riippuen paikasta. Nyt tuuli havisuttelee telttaa vienosti. Tänään oli pelottavaa pahaa oloa eilisen pahanolon johdosta. Vaikuttaa motivaatioon pahasti. Toivottavasti huomenna jo ruoka maistuisi.

Lähtöpaikka: 7433625, 1562922  596 m

Telttapaikka: 7435796, 1557998  880 m

Etäisyys:       5,4 km linnuntietä


Vasta nyt tajusin nestehukan olevan syynä illalla ruoan jälkeiseen pahoinvointiin. Oli hieman pelottavaa yöllä koittaa pitää kaikkea sisällä kun pahaolo iski. Väsymys oli myös erittäin kova ja kaikki tuntui pahalta unelta. En muista tajusinko kunnolla vielä yöllä syynä olevan nestehukka, mutta päivällä kun ajatus kulki taas paremmin ymmärsin mistä oli kyse.

Ruokaa oli turha koittaa syödä kun mikään ei olisi kuitenkaan imeytynyt vatsasta. Nesteen tankkaaminen oli ainoa keino saada voimat takaisin ja ruoka maistumaan.

Päivittäisen rasituksen ymmärtäminen alkoi vasta tässä vaiheessa ja mietinkin todella millä selviän rasituksen vaatimuksesta. Elimistö oli shokkitilassa yhtäkkisestä kovasta rasituksesta eikä huono nesteytys yhtään auttanut fyysiseen tai psyykkiseen palautumiseen.


Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi