Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä
2. päivä
3. päivä
4. päivä
5. päivä
6. päivä
7. päivä
8. päivä
9. päivä

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä ==>

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona


Lauantai 6.3.      8. päivä

Eilisen ja viime yön luovutusmentaliteetti oli aamulla jo hieman laantunut. Viime yön unet aivan järjettömiä mutta ihmekös tuo. Elimistö sai onneksi pitkän levon vaikka lepopäivä jäikin pitämättä... Myöhemmin sitten.

Nousin jo seiskalta kun ei enää tullut uni silmään. Auringonnousu oli hieno, mutta pääosin taivas oli pilvessä. Pakkasta aamulla aste pari. Lähdin laskeutumaan ja onneksi mäki ei ollut aivan niin jyrkkä kuin olin kuvitellut. Pääsin hyvin laskemaan alaspäin. Lämpötila vaihteli päivällä -2-+7 välillä ja samalla satoi myös 10 senttiä pehmeää nuoskaa... Taivaltaminen kävi lähes mahdottomaksi. Kun vaan tulisi niitä -5 päiviä niin jo auttaisi.

Laitoin teltan kahdelta seuraavan päivän nousun juurelle. Sain onneksi kuutisen kilometriä hiihdettyä. Oikeaan kantapäähän sattuu aivan järjettömästi. Compeedkaan ei ole auttanut. Huomiseksi kokeilen laittaa kenkään kannan alle jotain jos se vaikka auttaisi. Seuraavat kaksi päivää ovat varmaankin täyttä työtä. Kiivettävää olisi noin 200 korkeusmetriä ja pehmeää lunta on parikymmentä senttiä… tämän päivän mottona oli ”sentti se on edistystä sekin”.

Ensimmäinen viikko on nyt mennyt ja alku on ollut todella työntäyteinen ja vaikea. Painava ahkio ja rakot jaloissa sekä vihoitteleva vasen käsi eivät lupaa hyvää. Toivottavasti seuraava viikko tuo parempaa tullessaan. Tänään vielä toinen ruoka ja lepoa. toivottavasti tulee uni silmään ajoissa.

Lähtöpaikka: 7442200, 1538900  965 m

Telttapaikka: 7447745, 1537582  797 m

Etäisyys:        5,7 km linnuntietä


Edellinen ilta oli varsin toivoton. Ei niinkään pelkoa vaan pettymystä ja epätietoisuutta siitä, että pystynkö vielä jatkamaan matkaa. Jalka oli kipeä ja olin pettynyt omaan toimintaan. Hiihtäminen oli tuskallista, mutta on ihmeellistä mihin kaikkeen ihminen tottuu.

Seuraavaan asuttuun paikkaan oli tästä paikasta noin 50 kilometriä joten jouduin selviytymään ainakin sinne saakka omin avuin. Avohaava paikassa johon kohdistuu kaikenaikaa mekaanista ärsytystä oli erittäin hankala.


Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi