Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä
2. päivä
3. päivä
4. päivä
5. päivä
6. päivä
7. päivä
8. päivä
9. päivä

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä ==>

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona


Maanantai 1.3.      3. päivä

Huonosti nukutun yön jälkeen mietin tuulen suuntaa ja voimaa. Yöllä tuuli oli todella kova ja lämpötila nousi -2 asteeseen. Aamulla tuuli vielä 15 m/s ja meinasin passata päivän hiihdon kokonaan. Onneksi sain puhelimen välityksellä säätietoja ja illaksi tuulen oli luvattu heikkenevän. Alkumatka todella nihkeää, ensimmäinen tunti meni nostellessa ahkiota pystyyn ja etenin vain noin kilometrin tunnin aikana. Pari pientä nousua osui matkalle ja ne oli vedettävä ilman suksia. Muutoin päivä oli aika tasaista ja suhteellisen helppoa (maastoa). Aamun 15 m/s laantui 5-7 m/s:iin aika nopeasti mutta tuuli oli vastainen koko matkan. Majoittauduin vähän ennen neljää ja kaivoin oikein eteisen absidiin. Vielä iltaruoka ja sitten nukkumaan. Huomenna on tappopäivä, noin 400 korkeusmetriä kiivettävänä... Voi mennä siihen ylihuominenkin. Iltapuurot ei oikein maistu. Tulee syötyä toinen pussiruoka vasta kun on majoittuminen tapahtunut ja ruoan jälkeen alkaa uni maistumaan. Pesen tänään hampaat jos tahna suostuu tulemaan tuubista.

Lähtöpaikka: 7429985, 1571107  530 m

Telttapaikka: 7433625, 1562922  596 m

Etäisyys:         8,9 km linnuntietäAjomatka rasittaa vieläkin, mutta huono nesteytys rasittaa enemmän. Nesteen tarve on uskomattoman. Joka iltainen heikotus kertoo nestehukan kasvavan päivä päivältä.

Päivittäiset rutiinit alkavat pikku hiljaa vakiintumaan. Aamupala ja tavaroiden pakkaaminen alkaa sujumaan jo nopeammin ja järjestyneemmin.

Satunnaiset ohi kulkevat kelkkailijat pitävät uran auki ja eteneminen on helppoa ilman suurempaa suunnistamista.

Pienet käytännön asiat kuten hammastahnan tuubista ulossaaminen tulevat todellisiksi. Ongelman ratkaisua tarvitaan joskus pienissäkin asioissa ja huolellisuus on tärkeää alkuinnostuksessa.


Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi