Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä ==>

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä
41. päivä
42. päivä
43. päivä
44. päivä
45. päivä
46. päivä
47. päivä
48. päivä
49. päivä

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona

Sunnuntai 11.4.      44.päivä

Menin nukkumaan kympin aikoihin ja sain nukuttua seiskaan asti kunnes toinen kahdesta muusta tuvassa nukkuneesta nousi ylös. Ei tehnyt mieli aamupalaa ja söinkin vain muutaman Meetvurstin siivun ja join teetä. Kympin aikoihin lähdin Kovddoskaisin suuntaan hiihtelemään ja ajattelin käydä niin korkealla, että saa puhelimeen kuuluvuutta. Päädyin kiipeämään aivan huipulle saakka joka oli hieman eri paikassa kuin olin kartasta katsonut. Korkeutta kello näytti 1250 metriä, mutta päädyin karttaa katsellen viisi metriä matalampaan lukuun.

Puhelin kuului huipulta erinomaisesti ja laitoin muutamat kuvat ja tekstit eteenpäin. Matka huipulle kesti hieman huonoa reittiä noin tunti ja kaksikymmentä minuuttia ja alaspäin noin tunti ja kymmenen minuuttia. Matkalla alas otin kylläkin jonkin verran kuvia kun maisemat olivat erittäin hyvät. En uskaltanut laskea suksilla kaikkia kohtia alas vaikka olinkin tullut niistä suoraan nousukarvoilla ylös. Otin sukset pois jalasta ja istuin osittain niiden päällä ja laskin alaspäin. Jaloilla koitin jarruttaa sen minkä pystyin ja hyvin meni.

Takaisin tuvalle päästyäni tein lettutaikinan ja vadelmahillon. Paistoin samantien letut ja söin oikein hyvällä ruokahalulla. Siihen päälle söin vielä ison karkkipussin ja päivä oli täydellinen. Herkkuja on jäljellä vielä parille päivälle. Huomenna palkitsen itseni siiderillä ja mikäli maltan olla huomenna syömättä niin ylihuomenna on keksien vuoro. Koitan huomenna lähteä liikkeellä ajoissa. Mieluiten ennen kymmentä mikäli sää sallii vaikka matkaa ei ole kuin vähän yli kymppi. Tuvalle saapui juuri kaksi vanhempaa naista suksilla. Jäänevät tähän autiotuvan puolelle nukkumaan. No, kenties Kobmajoella saan olla yksin vaikka onhan seura aina mukavaa vaihtelua. Vieläkin tuntuu siltä, että eteenpäin ajava voima on kateissa tällä loppumatkalla mutta toivottavasti löytyy vielä jossain vaiheessa. Päivä oli taasen aurinkoinen mutta jonkin verran tuulinen. Pakkasta oli aamulla hieman alle kymmenen astetta. Tuuli piti ilman kuitenkin pakkasen puolella ja Kovddoskaisin huipulla tuuli varsin viileästi. Nyt tuuli on hieman yltynyt mutta ilmanpaine on pysynyt noususuhteessa.


Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi