Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä ==>

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä
41. päivä
42. päivä
43. päivä
44. päivä
45. päivä
46. päivä
47. päivä
48. päivä
49. päivä

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona

Maanantai 12.4.    45.päivä

Nousin aamulla hieman ennen seitsemää ja päätin laittaa aamupalaksi makaronia kun puuro ei liiemmin olisi maistunut eikä sitä kyllä ollut tälle aamulle budjetoitukaan. Ihmettelin aikani tuvalla ja lähdin vasta kun muut olivat lähteneet matkoihinsa.

Sekä tuvassa nukkuneet naiset että illalla saapuneet miehet halusivat ottaa valokuvan paikallisesta kuuluisuudesta... Kun muut eivät likavesiä vieneet tai tuoneet lisää puita niin hoidin nekin pikaisesti ennen lähtöä.

Lähdin hiihtämään Kobman suuntaan kesäreittiä myötäillen. Sain soitettua hieman säätietoja ja imuroitua sähköpostit matkan varrella. Kesäreitti yhdistyi merkittyyn kelkkareittiin nousun jälkeen ja viimeiset kilometrit olivat jokseenkin helppoa laskua aivan Kobman tuvalle asti.

Majoittauduin tupaa jossa jo eräs pariskunta piti majaa viettäen lepopäivää. Saattaa olla, että vietän huomenna taasen lepopäivän ennen kuin lähden Norjan suuntaan. Joudun muuttamaan loppureittiä hieman koska pelkään tunturikoivikon olevan varsin upottavaa jo tässä vaiheessa. Reitti lyhenee vain hieman aiotusta mutta tuskin vähentää hiihtopäiviä yhtään.

Tänään oli varsin aurinkoinen päivä mutta tuuli oli navakkaa eilisillasta lähtien. Ilmanpaine on ollut nousussa jo eilisestä lähtien joten sää pysynee jokseenkin hyvänä ainakin toistaiseksi. Kilpisjärvelle on taas luvattu plussaa ja räntäsadetta mutta toivottavasti sateet pysyvät tuntureiden takana.

Pihtsusjärvi:     3274625, 7693875  743 m

Kobmajoki:      3282934, 7697431  754 m

Etäisyys:          9,0 km linnuntietäKobmajoki oli jollain tapaa erittäin ahdistava paikka. Avoimuus ja tuvan eristyneisyys vaikuttivat jotenkin erittäin vahvasti. Seuraava päivä oli todella vaikea ja se kuvastuu hyvin myös päiväkirjasta. Onneksi ensimmäisenä yönä oli juttuseuraa Kobman tuvalla.

Huomisen epätoivo kumpuaa varmaankin halusta päästä pois ja siitä, että motivaatio on erittäin heikko liikkeelle lähtemiselle. Jolloin tapaa myös lähtö uusiin maisemiin ei olekaan hyvä asia vaikka niin ajattelin aikaisemmin. Yksinäisyys vaivaa myös paljon ja Kobmajoen eristyneisyys ei auta siihen ollenkaan.


Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi