Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä ==>

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä
41. päivä
42. päivä
43. päivä
44. päivä
45. päivä
46. päivä
47. päivä
48. päivä
49. päivä

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona

Torstai 15.4.      48.päivä

En jaksanut aamulla nousta kuudelta vaan kampesin pystyyn vasta puoli kasin kieppeillä. Aamu oli lähes tyyni ja yöllä oli satanut hieman lunta. Tein nopean aamupalan ja koitin saada kaikki kasaan mahdollisimman nopeasti. Yllättäen sain kaikki valmiiksi jo yhdeksäksi ja lähdin matkaan.

Pilvinen aamu muuttui aurinkoiseksi jo kymmenen aikoihin ja lämpö auringossa nousi kolmeenkymppiin. Hiihdin koko päivän ilman takkia eikä kylmä tullut. Poltin naaman aikalailla ja etenkin otsa sai pahimmat vammat. Hattua ei vaan voinut pitää päässä kun oli niin kuuma.

Söin lounaan hieman yli kaksitoista ja huilasin yhteen saakka. Olin jo lounaan aikoihin tavoitteessani mutta jatkoin matkaa. Matkalle sattui kaksi vaikeaa joen ylitystä. Jyrkät pudotukset olivat hitaita nousta ylös mutta onneksi näkyvissä oli kelkkauraa jota seurata. Kelkkaura jatkoi kaikenaikaa jotakuinkin oikeaan suuntaan joten jatkoin hiihtämistä vaikka olisi pitänyt lopettaa.

Viimein kuuden aikoihin lopetin hiihdon kun nesteet olivat aivan loppu ja lihakset hervottomat. Matkaa tuli jotakuinkin 30 kilometriä. Tamppasin telttapaikan erittäin pehmeään lumeen ja laitoin ruoan alulleen heti kun teltta oli pystyssä. Kun tarkistin GPS:stä paikkaa huomasin Tenomuotkan autiotuvan olevan vain kilometrin päässä mutta en viitsinyt enää vaivautua. Oikeassa jalassa oleva rupi on jokseenkin kipeä ja vasemmassa jalassa on rakko kantapäässä. Laitoin kumpaankin jalkaan Compeedit aamulla mutta vasen jalka on silti aika kipeä.

Koitan käydä nukkumaan mahdollisimman aikaisin jotta huomenna olisi hyvä nousta koivikko ylös. Huominen on todennäköisesti loppumatkan vaikein päivä parine upottavine koivikkoineen. Toivottavasti selviän niistä helposti. Huominen tavoite on noin 20 kilometriä, mutta voi mennä suuntaan jos toiseen. Linnuntietä laskettuna matkaa on vielä 43 kilometriä joten vähiin käy.

Telttapaikka:   0526850, 7689600  685 m

Telttapaikka:   0539221, 7663626  462 m

Etäisyys:         28,8 km linnuntietäNämä viimeiset päivä ennen Kautokeinoa olivat kaikki samanlaista pakonomaista hiihtämistä jossa ajatuksena oli vain päästä pois tunturista. Ei niinkään pelkoa, mutta ahdistusta ja turhautumista.

Ylipitkät hiihtopäivät veivät veronsa ja iltaisin elimistö oli aivan loppu. Nukkuminen oli enää katkonaista torkkumista läpi yön ja aamulla tunsi olevansa aivan yhtä väsynyt kuin illallakin. Liikkeelle lähdöt olivat kuitenkin vaikeita mutta vielä vaikeampaa oli lopettaa hiihtäminen. Taukoja ei tullut päivän aikana pidettyä enää kovinkaan montaa lounastaukojen lisäksi.

Jo aikaa sitten tehty hiljainen sopimus hiihtää loppumatka mahdollisimman nopeasti ja odotella sitten Kautokeinossa tuli todeksi hyvin kuluttavalla tavalla.


Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi