Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä ==>

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä
41. päivä
42. päivä
43. päivä
44. päivä
45. päivä
46. päivä
47. päivä
48. päivä
49. päivä

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona

Keskiviikko 14.4.       47.päivä

Vaikka nukuin todella hyvin oli aamu jotenkin pelottava. Eilinen fiilis oli jotenkin jäänyt takaraivoon odottamaan sopivaa hetkeä noustakseen taas. Lähtö oli hankala ja käytin kaikki mahdolliset syyt käydä aina uudelleen tuvassa vaikka kaikki oli jo pakattu. Tuntui kuin olisi jättänyt sen viimeisen turvallisen linnakkeen ja astunut suoraan uuteen täysin tuntemattomaan maailmaan.

Lähdön jälkeen kuitenkin kaikki sujui aivan samalla lailla kuin ennenkin ja ikävät tuntemukset katosivat välittömästi. Pilvinen aamu muuttui aurinkoiseksi ja tyyneksi päiväksi ja lämpötila kohosi reilusti yli kymmenen. Auringossa mittari näytti melkein kolmeakymmentä.

Söin lounaan siinä missä olin ajatellut yöpyä ja jatkoin eteenpäin. Hiihtelin ilman takkia ja silti oli liian kuuma. En kuitenkaan viitsinyt paitaa pois ottaa ettei aivan olisi palanut. Ihme jos naama ei palanut mistään kohtaa tänään.

Likaiset sukat alkoivat hankaamaan erittäin kovasti ja vaihdoin sukat ja laitoin hieman teippiä kantapäihin. Kumpaankin jalkaan ehti tosin tulla pienet rakot, mutta toivottavasti paranevat pian.

Omituinen paniikinomainen hiihtohalu piti liikkeessä ja luulen, että alitajuisesti päätin jo eilen hiihtää mahdollisimman nopeasti pois täältä. Kautokeino häämöttää maalina ajatuksissa ja näyttää siltä, että jarrutteluun ei ole mahdollisuutta. Hiihdin noin 23-25 kilometriä tänään ja olisin todennäköisesti hiihtänyt enemmänkin, mutta suksien pohjiin alkoi paakkuuntumaan lunta niin kovasti, että oli pakko pysähtyä. Laitoin teltan pystyyn ja keittelin ruoan termariin ja täytin pullot.

Riistapata maistui yllättävän hyvälle tänään ja join parit kaakaotkin illan edetessä. Ilta on ollut pilvinen mutta tyyni ja toivon yönkin olevan mahdollisimman tyyni. Lunta satelee kevyesti ja lämpö on noin +3. Teltassa lämpöä +5 astetta. Koitan saada unenpäästä kiinni mahdollisimman nopeasti ja koitan päästä aamulla ajoissa liikkeelle jotta lumi olisi mahdollisimman hyvä. Huomenna toivon eteneväni noin 15 kilometriä, mutta se riippunee säästä aika paljon. Maasto on erittäin hidasta kumpuilun ja lumen vähyyden vuoksi.

Kobmajoki:    3282934, 7697431  754 m

Telttapaikka:  0526850, 7689600  685 m

Etäisyys:        8,8 km linnuntietä
Reissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi