Liiteri.fi - Uutta taitoa!
      ETELÄNAPA.FI                       KALOTTIREITTI 2004                       LIITERI.FI                       YHTEYSTIEDOT                        LINKKEJÄ

Etusivu

Johdanto

Valmistautuminen

1. päivä ==>

10. päivä ==>

20. päivä ==>

30. päivä ==>

40. päivä
41. päivä
42. päivä
43. päivä
44. päivä
45. päivä
46. päivä
47. päivä
48. päivä
49. päivä

50. päivä ==>

Varustelista

Kuvia

Matkakertomus .pdf -tiedostona

Perjantai 16.4.   49.päivä

Aamulla ei olisi kiinnostanut nousta ollenkaan. Edellinen päivä oli vienyt voimat niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Vääntäydyin ylös kuitenkin hieman kasin jälkeen ja suoriuduin valmiiksi kympiksi.

Koitin löytää hyvää nousupaikkaa jossa rinne olisi loiva eikä koivikkoa olisi liian tiheään ja päädyin nousemaan varsin hyvännäköistä rinnettä. Saattaa olla, että kelkkaura olisi kiertänyt paremmasta paikasta, mutta otin varman päälle ja nousin rinteen omia polkuja. Hanki oli erittäin upottava ja jouduin tekemään ensin lumikengillä neljän lumikengän levyisen uran jota pitkin vedin ahkion. Homma oli erittäin hidasta ja ensimmäiseen kilometriin kului aikaa kolme tuntia. Onneksi aurinko oli pilvessä ettei aivan liian hikiseksi homma olisi käynyt. Kun viimein pääsin ylös oli edessä hidasta kumpuilevaa maastoa. Lumi oli niin pehmeää, että se alkoi takkuamaan ahkion pohjaan aikalailla. Muutaman kilometrin jälkeen ohitin erään lappalaisten kesäasumuksen ja löysin jotakuinkin oikeaan suuntaan kulkevan kelkkauran. Ura kulki pienen kesäasumuskylän läpi ja päätin koittaa onneani ja kysyä eräältä kelkkailijalta kulkisiko ura Kautokeinon suuntaan. Kuulemma ura sinne kulki, mutta sain Norjaksi varsin tulkinnanvaraiset ohjeet joita koitin parhaani mukaan soveltaa käytäntöön. Muutaman summassa arvotun risteyksen jälkeen olen pysynyt aikalailla Kautokeinon suuntaan kulkevalla uralla. Kelkkaura helpottaa aivan uskomattomasti liikkumista tällä säällä.

Hiihdin noin 16 kilometriä linnuntietä joten aika saavutus alun vauhdin huomioon ottaen. Kautokeinoon on tästä matkaa vielä 30 kilometriä ja huomenna koitan saada siitä 15 pois.

Laitoin teltan pystyyn kuudelta ja puolitoista tuntia ennen sitä alkoi satamaan vettä. Onneksi ei sentään kovin kovasti. Tein ruoan absidissa ja tavallaan oli mukava kuunnella sateen ropinaa teltan katossa. Tuli jotenkin kesäinen olo. Sade lakkasi hieman ennen kasia ja toivon, että huomenna olisi poutaa. Olen lopettanut rasvan käytön melkein kokonaan ja sen huomaa hyvin jaksamisen huonontumisessa. Taitaa päivät mennä parikin tuhatta kilokaloria miinukselle mutta lähteepä ylimääräiset vyötäröltä hieman pois. Jalat ovat myös kramppaileet illalla teltassa kun on häärinyt ja olen koittanut ottaa pari ylimääräistä Multi-tabsiakin jotta saisi hieman vitamiineja kivennäisaineita enemmän.

Nyt alkaa kyllä ylimääräisen ajan ongelma tulla esiin. Koko reissun hiihtäisi seitsemässä tai kahdeksassa viikossa vaikka vetäisi vähän painavampaa ahkiota. Kevyellä varustuksella ja täydennystaktiikalla reissu menisi varmaankin jota kuuteen viikkoon. Nyt on seitsemän viikkoa täynnä ja niin pääkin aivan täynnä tätä reissua. Mielessä pyörii vain pois pääsy ja siksi päivät ovat muodostuneet ylipitkiksi. Toivottavasti vaan vielä hetken täällä malttaisi.

Otsa on varsin kipeä kun eilen auringossa pääsi palamaan. Huulet ovat myöskin aivan karrella. Poskipäät ja korvat ovat hieman paremmassa kunnossa mutta saa nähdä lähteekö niistäkin nahka. Valitettavasti huulirasva on ainoa rasva jota tuli mukaan joten sitä on joutunut käyttämään otsaankin hieman soveltaen. Tuskin se ainakaan asiaa pahentaa mutta onhan se tyhmän näköistä laittaa huulirasvaa otsaan.

Telttapaikka:    0539221, 7663626  462 m

Telttapaikka:    0554269, 7658348  497 m

Etäisyys:         15,9 km linnuntietäReissussa mukana:

www.joutsen.com


www.nokia.fi


www.fjallraven.se


www.liiteri.fiteemu.lakkasuo@liiteri.fi